Singles zetten de bloemetjes buiten tijdens tweede editie Singles' Day

2 min.
7 november 2018

Het aantal singles neemt in Nederland explosief toe. Er wordt verwacht dat één op de vier volwassen Nederlanders in 2047 single is1. Volgens ons dé reden om Singles’ Day ook dit jaar als feestdag te omarmen. Dit jaar valt Singles’ Day, dat altijd op 11 november wordt gevierd, op een zondag. De verwachting is dat Nederlanders die dag bijna drie keer zoveel artikelen zullen aanschaffen bij bol.com dan in 2017. Toen hebben we het fenomeen naar ons land gehaald en geïntroduceerd als dé verwendag voor jezelf. Singles’ Day werd hiermee voor bol.com een van de drukste dagen van het jaar: binnen 24 uur werden er tienduizenden artikelen verkocht. Vooral make-up, parfum, cd’s en films waren populair. Zo ging er meer dan vier keer zoveel parfum en make-up over de toonbank dan op een gemiddelde andere dag. 

Intensievere samenwerking met zakelijke partners

”We zien dat in Nederland, maar ook in België, steeds meer enthousiasme is voor internationale retaildagen, zoals Black Friday. Ook Singles’ Day is inmiddels ontdekt. Vorig jaar hebben we het fenomeen Singles’ Day gelanceerd en relevant gemaakt voor de Nederlandse markt. Dit jaar verwachten we dat de dag nog populairder zal zijn in Nederland en zelfs overwaait naar België. De toegenomen interesse zien wij ook terug bij de 21.000 winkeliers die verkopen via bol.com. Ook zij bieden speciaal voor Singles’ Day assortiment aan. Hierdoor wordt de samenwerking geïntensiveerd en verwachten we de komende jaren samen door te groeien met onze zakelijke partners”, aldus Margaret Versteden, directeur Winkels en Netwerk (CCO) bij bol.com.

Het ontstaan van Singles' Day

Singles’ Day is in Azië het grootste winkelfenomeen dat er bestaat en jaar op jaar worden records verbroken. Wat ooit begon als een klein protest tegen Valentijn is in korte tijd uitgegroeid tot een populair festival bij Chinese jongeren en een groots online kortingsfeest Het is ontstaan in 1993 toen vier studenten van de Nanjing Universiteit in China een dag claimden waarop ze vierden dat ze single waren. 11/11 leek hen perfect, omdat in die datum vier keer het getal 1 zit. Ondertussen is Singles’ Day in Azië hét winkelevenement waar consumenten elk jaar naar uitkijken. Dit jaar introduceert bol.com Singles’ Day ook in België. Het assortiment voor Singles’ Day is hier te bekijken.

  1. Bron: CBS, juni 2018