Spaces Summit 2018 ''Het shirt is niet zwart maar heel donkerblauw''

2 min.
20 juni 2018

Yes, het is ons dit jaar weer gelukt! Spaces summit 2018 vond op 7 juni weer plaats, en deze editie was nog beter dan de eerste. Belangrijk detail: zelfs de T-shirts waren beter, zo mooi dat onze CEO het shirt na afloop naar een aandeelhoudersvergadering droeg.

Benieuwd? Bekijk hier de aftermovie:

Hoe het allemaal begon

De beste verhalen beginnen met “Er was eens een borrel …” en dat geldt ook voor dit verhaal. Het was het begin van 2017, vrijdagmiddag, de bar was open, de werkweek weggespoeld met drankjes en de gesprekken veranderden zoals wel vaker in: “wat als …” of “waarom doen we niet gewoon …”, gevolgd door iets dat we kunnen en zeker beter zouden moeten doen voor onze klanten, zakelijke partners of collega’s.

Een groep jonge IT-professionals besprak de geweldige nieuwe dingen die ze die week ontdekten. Op die vrijdagmiddag begonnen ze te fantaseren. “Wat als we een conferentie zouden organiseren voor en door bol.com’ers, waar we allemaal onze eigen projecten, technische uitdagingen, e-commercedromen en ideeën kunnen presenteren die de moeite waard zijn om te verspreiden? En dat was het begin van Spaces Summit 2017.

In 2018 heeft het event meer dan 340 deelnemers bij elkaar gebracht van bol.com, AH.nl en Google. Daarbij waren er ook studenten van verschillende universiteiten aanwezig op deze dag.

 

Jurrie van Rooijen, IT Director bij bol.com, opende de tweede editie van Spaces Summit. Daarop volgden de reguliere presentaties in drie parallelle sessies.

De onderwerpen die aan bod kwamen:

  • Programmeertalen: Kotlin en Rust
  • Artificial Intelligence en Machine Learning
  • Frameworks en tools
  • Niet-IT gerelateerde onderwerpen zoals: hoe krijg je meer concentratie, mensvriendelijke uitleg over ‘Gravitational Waves’ en hoe Lean User Experience kan worden uitgerold op Agile frameworks.

Tussen de presentaties door konden bezoekers Virtual Reality brillen uitproberen en was er een blockhain mining arcade machine in de lobby te vinden. Tenslotte was er nog een poster wedstrijd: teams presenteerde zichzelf en het team met de beste poster ontving aan het einde van de dag een prijs.

Natuurlijk zijn we nog lang niet op de schaal van WWDC of Google IO, maar een lange reis begint bij een enkele stap.