Stage lopen tijdens corona Stagiaire zijn in je thuiskantoor

2 min.
28 januari 2021

De afgelopen vijf maanden stonden in het teken van mijn meewerkstage. Vanaf 1 september veranderde de keukentafel in mijn thuiskantoor. De verwachting om elke week zo’n twee keer naar kantoor te gaan, mocht helaas niet waar worden. De keren dat ik daadwerkelijk in Papendorp ben geweest, zijn op één hand te tellen. In het begin was dit best even wennen. Hoe ga ik nu zelfstandig mijn dagen vullen? Wat kan ik doen als ik mijn team nodig heb, maar als zij zelf ook druk bezig zijn? Dit waren allemaal vragen die door mijn hoofd gingen. Beetje bij beetje raakte ik gewend aan het thuiswerken. In dit verhaal deel ik mijn ervaringen als stagiaire Employer Branding bij bol.com.

Een doordeweekse dag

Op 8 september had ik samen met mijn team een werkdag op kantoor, niet wetende dat dit ook meteen de laatste dag op kantoor zal zijn. Bijna alle andere dagen die volgden, werkte ik vanuit mijn thuiskantoor. Dat had zijn voor- en nadelen. Rond 08:30 uur zette ik altijd de laptop aan en tegelijkertijd ontbeet ik met mijn ouders. De keukentafel bleef natuurlijk ook zijn oorspronkelijke functie houden. Na het ontbijt checkte ik mijn mail en ging ik aan de slag. Vaak had ik een paar meetings op een dag en kon ik de rest van mijn tijd zelf indelen. Blogs schrijven voor de banensite, collega’s interviewen en ideeën bedenken voor het volgende verhaal dat eraan zat te komen. Een dag had ik zo gevuld, maar de tijd kon best langzaam voorbij gaan. De witte muur tegenover me bleef alle dagen hetzelfde en de radio op de achtergrond speelde door. Om even aan mijn thuiskantoor te ontsnappen, ging ik ’s middags vaak een uurtje paardrijden of maakte ik een wandeling met de hond. Die vrijheid bood het thuiswerken wel en dat was heel fijn. Na een uurtje buiten te zijn geweest, zat ik weer fris en fruitig achter mijn laptop om de laatste dingetjes voor die dag af te maken.

Afwisseling tussendoor

Ondanks dat ik de sfeer van het gezellige bol.com kantoor niet mocht ervaren, probeerde het gehele team er toch het beste van te maken. De online koffiemeetings op de maandag- en donderdagochtend waren vaak een leuke start van de dag. Daarnaast hadden we nog een virtuele vrijmibo, een digitale Sinterklaasborrel én een online Kerstbingo. Aan leuke activiteiten was dus zeker geen gebrek. Deze gezellige meetings zorgden voor afwisseling tussendoor en ze maakten het thuiswerken een stuk beter.

De afgelopen maanden heb ik naast alle online meetings drie offline teamsessies gehad met Maartje, Veerle en Sam. Dit was natuurlijk heel anders dan elkaar zien via het scherm van je laptop. Op 9 december hadden we ook zo’n dag. Dit keer werkten we bij mij thuis. Aan diezelfde keukentafel waar ik normaal alleen zat, werkten we nu met z’n vieren. Dat we zo’n dag met elkaar konden hebben, vond ik echt fijn!

Een unieke periode

Voordat mijn stage begon, wist ik weinig af van Employer Branding. Eigenlijk had ik er nog nooit van gehoord. Nu zijn we vijf maanden verder en kijk ik met plezier terug op alle blogs en verhalen die ik geschreven heb, de content die ik gemaakt heb en de online meetings die ik dagelijks had. Het was een interessante, maar ook bijzondere stageperiode. Ik heb erg veel geleerd bij bol.com en dat aan mijn eigen keukentafel, wie had dat gedacht.

Zoë Blitterswijk