Starten bij bol.com tijdens de coronacrisis op 15 maart 2020 startte ik mijn nieuwe job

3 min.
20 april 2020

“Ho-ly-shit! Wat gebeurt er met de wereld? En ga ik wel starten bij bol.com?” Dat waren mijn eerste gedachtes toen het coronavirus uitbrak. Al snel bleek dat bol.com goed op de situatie anticipeerde en ik gewoon aan de slag kon. De benodigde spullen kon ik op kantoor ophalen, uiteraard op gepaste afstand. Vervolgens leerde ik iedereen kennen via video vanuit mijn huiskamer en waren de eerste online meetings al gepland.

Op 15 maart 2020 startte ik mijn nieuwe job in het Employer Branding team.

Een welkom op gepaste afstand

De week voordat ik begon kreeg ik een mooie bos bloemen en een welkomstpakket opgestuurd.  Dat liet mij direct welkom voelen. Op de eerste dag kon ik, op gepaste afstand, de benodigde spullen op kantoor ophalen. Jaap Rip (Director People& Talent Acquisition) verwelkomde mij. Hij lichtte mij in over bol.com, de gang van zaken inclusief corona-update en gaf een korte rondleiding. Vervolgens heb ik de dag thuis afgesloten met het installeren van de computer, de systemen en een video-call met het team.

De rest van de week leerde ik iedereen in het team en de ‘way of working’ van bol.com kennen, via MS Teams. De eerste dagen had ik mij wel anders voorgesteld, maar ik merkte direct hoe snel iedereen zich had aangepast aan de situatie. Met de openheid en behulpzaamheid van het team werd ik virtueel ontvangen.

Introductie met alle starters

“Normaal is het belangrijkste onderdeel van de introductie om jullie de juiste sfeer en cultuur van bol.com te laten ervaren. Dat was nu een uitdaging” vertelt Eva Jongen, training coördinator bij Team Onboarding. “Hoe pakken we dat online aan? Elke onboarding bestaat uit een nieuwe groep bol.com’ers. Deze dus ook, maar dan online via MS Teams. We zaten met 60 nieuwe collega’s in een groep. Ontzettend veel, maar het ging verassend goed. Met verschillende quizjes, stellen van vragen via de chat en een smoelenboek hebben we het zo interactief mogelijk proberen te maken.”

Wanneer ik Eva vraag welke learnings ze uit deze online onboarding meenemen, vertelt ze dat de volgende introductie opgedeeld zal worden in kleinere groepen. Hierdoor zal er nóg meer interactie zijn. “Dit was natuurlijk voor iedereen de eerste keer, maar desalniettemin waren het twee interessante dagen, waarop we goede feedback verkregen van onze nieuwe collega’s. Daarnaast zal de volgende online onboarding niet verdeeld worden over twee, maar over drie dagen. Op die manier is het niet al te veel informatie in een korte tijd via een beeldscherm. Verder hebben we nog ontzettend veel ideeën om de onboarding interactiever te maken en ervoor te zorgen dat alle starters elkaar leren kennen, maar dat houden we nog even voor ons…”.

Samen

Uit het verhaal van Eva, de directie en mijn team merk ik dat bol.com ‘samen zijn’ heel belangrijk vindt. Van een virtuele pubquiz tot meezingen met ‘You’ll never walk alone’ tot een video-call van de directie aan meer dan 2000 bol.com’ers. Er worden op allerlei manieren wegen gevonden om met elkaar in contact te blijven. En het werkt.

 

Conclusie: Corona maakte mijn inwerktraject een stuk spannender, maar het team waar ik in zit neemt die spanningen weg. Met de behulpzaamheid en het begrip merk ik dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Dus eigenlijk heeft het allemaal wel wat. Ik leer iedereen in ieder geval heel persoonlijk kennen.

Ik heb tenslotte de huiskamer van iedereen al gezien op dit moment 😉.

Een start als deze zal ik dan ook niet snel vergeten…