Thuiswerken, hoe blijf je fit? Vitaliteit bij bol.com

5 min.
30 september 2020

Met de herfst voor de deur worden de dagen weer korter. Alle bol.com’ers werken nog zo veel mogelijk vanuit huis. Door het thuiswerken beweeg je minder en daarom vinden we het nóg belangrijker dat iedereen gezond is en voldoende beweging krijgt. Vitaal blijven terwijl je voornamelijk achter je laptop zit, is natuurlijk best een uitdaging. Dus hoe pak je dit aan? En hoe combineer je dit met werk? Deze vragen stelden we aan vijf collega’s met een grote passie voor hun sport. Lees het hier!

Thuiswerken met Thijmen

Sport als uitlaatklep Wielrennen

Sportliefhebber Thijmen Klompmaker is Tech Recruiter. Zijn grote passie is wielrennen, dat doet hij hobbymatig en het liefst in zijn bol.com fietspak. Voor hem is sporten echt een uitlaatklep.

“Voor Corona ging ik nog weleens hardlopend naar bol.com. Ik woon dichtbij en op kantoor hebben wij een gym, dus daar kon ik douchen. Dat is een heerlijk begin van de dag. Verder ben ik vrij om mijn tijd in te delen bij bol.com. Dat was toen al zo, en dat is nu nog steeds het geval. Normaal gesproken fietste ik in het najaar op mijn fietstrainer op zolder. Nu ik thuis werk, wacht ik daar nog even mee. Ik kan namelijk heel makkelijk om 17:00 uur mijn laptop dichtdoen en buiten op de fiets springen. Ik hoef geen rekening meer te houden met reistijd, dus het sporten is op die manier makkelijker in te delen.”

“Het ontspannen fietsen naar kantoor mis ik wel, want dat was altijd heel relaxed. Door het thuiswerken zit ik veel meer stil. Op kantoor wandelde ik nog regelmatig van meeting naar meeting. Nu zit ik achter mijn laptop of ben ik fanatiek aan het sporten. Het is dus vaak het één of het ander. Voor mij draait vitaliteit om de balans tussen genoeg sporten en genoeg relaxen. Een fanatiek rondje op de wielrenfiets in combinatie met een middagje de Giro d’Italia kijken op tv.”

Meer in balans CrossFit

Anne van Mierlo werkt als Data Analist. Zes keer in de week waagt zij zich aan verschillende crossfitoefeningen in de sportschool, maar daar blijft het niet bij. Ze doet ook mee aan wedstrijden én ze is crossfit trainer.

“Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met crossfit wedstrijden. Zonder problemen kon ik thuis gaan werken op de woensdagochtend en ’s middags vrij nemen. Tijdens mijn vrije middag ga ik altijd voor een paar uur naar de sportschool. Doordat ik nu ook doordeweeks langer kan trainen, ben ik veel meer in balans. Ik zit lekker in mijn vel, mede dankzij de vrijheid van bol.com.”

“Doordat de sportscholen een tijd gesloten waren, trainde ik thuis in de tuin. ’s Ochtends vroeg met 7°C was dat behoorlijk koud. In overleg met mijn manager begon ik toen mijn dag eerder zodat ik tijdens lunchtijd een langere sportpauze kon nemen. Verder doe ik vaak ’s avonds mee met de crossfitlessen. Daar kan ik even lekker alles vergeten. De volgende dag begin ik dan weer met nieuwe energie, heerlijk is dat.”

Opgeladen starten Krachttraining

Onze volgende sportieve collega is Mike Vivas. Hij is stagiair Platform Business Models en staat zo’n zes keer in de week in de sportschool.

“Ik heb het geluk dat de sportscholen tot laat open zijn. Na mijn werk zorg ik dat ik voldoende voeding binnen krijg, zodat ik een uurtje later kan gaan sporten. De volgende dag ben ik weer helemaal opgeladen om aan de gang te gaan voor bol.com. Het liefst sport ik op een vast tijdstip. Als ik werkdagen op kantoor heb, verandert daar weinig aan. Doordat ik dichtbij het hoofdkantoor woon, kan ik aan het einde van de dag meteen door.”

“In de tijd dat de sportscholen dicht waren, heb ik een aanvalsplan gemaakt om na Corona weer aan de slag te kunnen. Dat ik veel sport, is mijn manager ook opgevallen. Zij heeft namelijk gevraagd of ik een keer een intensief lesje wil geven in de gym van bol.com. Als de omstandigheden het toelaten, staat mijn team een flinke workout te wachten, reken maar!”

Veel vrijheid Tennis

Michael Joosse is Tech Recruiter. Hij is gek op tennis en staat het liefst ’s ochtends vroeg op de tennisbaan.

“Nu ik voornamelijk thuiswerk, kan ik probleemloos mijn tennis inplannen. Nadat ik alles heb opgestart, ga ik regelmatig om 08:00 uur al een balletje slaan. Daarnaast speel ik vaak met jonge talenten die nog op school zitten. Doordat ik als recruiter mijn eigen planning maak, kan ik ’s middags gemakkelijk met hen afspreken om te trainen.”

“Natuurlijk mis ik ook wel de flauwe grappen en de kletspraatjes op kantoor. Het thuiswerken geeft mij daarentegen ook nieuwe kansen. Zo ga ik voor de komende dertig weken op maandag een opleiding volgen tot tennistrainer. Dat ik deze mogelijkheid krijg binnen bol.com, vind ik echt onbetaalbaar. Ik zie het binnen het werk als geven en nemen; ik krijg veel en geef dan ook graag een hoop terug. Als er in de avonduren of in het weekend iets gedaan moet worden dan kunnen de kandidaten op mij rekenen!”

thuiswerken met zoe

Fris en fruitig Paardrijden

De laatste collega van deze blog is Zoë Blitterswijk. Zij is stagiaire Employer Branding en haar grote passie is paardrijden. Ze heeft haar eigen paard zelf opgeleid tot de dressuurklasse ZZ-licht, dat is één klasse onder de topsport.

“Vanaf mijn derde hobbelde ik al op een shetlander, dus je kunt wel zeggen dat paarden echt mijn ding zijn. Aan het einde van de dag ga ik naar mijn paard, daar kan ik dan lekker mijn hoofd leegmaken en zo de volgende dag weer fris en fruitig beginnen. Op deze manier kan ik een mooie verdeling maken tussen werk en ontspanning.”

“Ook geeft het thuiswerken mij de mogelijkheid om ’s middags even de dag te breken. Vaak loop ik dan even met de hond naar het weiland waar onze paarden staan. Ondanks dat ik de échte bol.com sfeer op kantoor moet missen door Corona, heb ik wel veel meer tijd over voor mijn hobby.”

Vitaliteit

Deze vijf collega’s blijven fit door goed hun tijd in te delen en voldoende ruimte te pakken voor ontspanning. Vitaliteit is belangrijk binnen bol.com, daarom organiseert bol.com in oktober een vitaliteitsmaand. Tijdens deze maand organiseren we allemaal activiteiten om de bol.com’ers te helpen met hun gezondheid tijdens de piekdrukte van de feestdagen. Het stimuleert mensen om te blijven bewegen, gezond te eten en weer op te laden, juist nu het zo belangrijk is. To be continued!