Winkelen tijdens lunch en het pakketje al bij diner in huis bol.com levert nog sneller op dag van bestelling

2 min.
10 juli 2018

De uiterste besteltijd voor de bol.com-service Vandaag Bezorgd in Nederland is met twee uur opgerekt. Vanaf nu geldt ‘voor 14.00 uur besteld, vandaag nog in huis’. Met het vernieuwde Vandaag Bezorgd maakt bol.com online winkelen nog makkelijker en leuker. De service is gratis voor alle leden van bol.com Select.

Voor iedereen die vanavond een verjaardagsfeestje heeft, maar het cadeautje is vergeten, kan dat oplossen door tijdens de lunch nog even snel een bol.com-cadeaukaart of iets anders leuks voor de jarige te bestellen. Want wie op werkdagen voor 14.00 uur bestelt via bol.com Vandaag Bezorgd, ontvangt nog dezelfde dag tussen 18.00 uur en 22.00 uur het pakketje aan huis, of op het adres van het feestje. De bol.com service bestaat al sinds oktober 2016 in Nederland en werd geïntroduceerd met 12.00 uur als uiterlijke besteltijd. Echter is deze tijd net voor de lunch – het ideale moment om overdag online te winkelen. Reden genoeg voor bol.com om de uiterlijke besteltijd aan te passen van 12.00 naar 14.00 uur.

Vandaag Bezorgd geldt voor de 350.000 meest bestelde artikelen bij bol.com, in de winkel te herkennen aan het ‘Select’-label. Huub Vermeulen, algemeen directeur van bol.com:

“Vandaag Bezorgd is al een succes sinds de introductie in 2016, we zien namelijk dat de klanttevredenheid enorm toeneemt wanneer men gebruik maakt van deze service. Niet eerder was het mogelijk om een vergelijkbaar groot aantal artikelen zó snel en tegen lage kosten door het hele land te leveren. Met de verkorte levertijd van Vandaag Bezorgd kunnen onze klanten vanaf nu tijdens de lunch iets bestellen en dat bij het diner al in huis hebben. Daarmee nemen we de tijd van wachten op je bestelling bijna helemaal weg en maken we zelfs spontane feestjes mogelijk, zoals een BBQ die wordt gepland zodra de zon doorbreekt.

We spraken Maurice van Hattem, Business Analist bij bol.com, over Vandaag Bezorgd.

Hoe is het project tot stand gekomen?

”We weten dat de Last Mile dienst Vandaag Bezorgd een echte ‘coole feature’ is, we zien namelijk dat de dienst qua NPS ruim 10% hoger is dan bijvoorbeeld een reguliere levering. Daarnaast zien we dat er gedurende de dag steeds meer klanten ‘in de winkel zitten’. In potentie betekent dat de verlenging van het servicekader tot en met 14.00 uur, zou kunnen zorgen voor een verdubbeling van het aantal orders. We hebben in de markt gekeken naar partijen die dit zouden kunnen en zijn met hen in gesprek gegaan. Dit is dan ook het startschot geweest van dit project.”

Wie zijn er bij betrokken geweest?

”Heb je even? De partijen die bij dit project betrokken zijn geweest zijn; onze partners van Ingram Micro en PostNL en al onze bol.com collega’s van het bol.com fulfilment center, Legal, IT-security, Distributie, Outbound, Sales & Operations Planning, Marketing, Business Development, Customer Services, Financial Operations en diverse IT teams. Daarbij is externe logistieke partner Red je Pakketje de partij die de bestellingen zal bezorgen. Zij zijn specialist op bezorging op dezelfde dag.”

Waarom is het belangrijk voor bol.com?

”Deze dienst is ook belangrijk voor bol.com omdat we het Select abonnement verder willen aankleden met allerlei nieuwe features. Daarbij hoort ook het verder uitbouwen van deze specifieke dienst. We hebben in een andere analyse gezien dat veel mensen een Select abonnement voor 12.00 uur afsluiten. Dit veronderstelt dat Vandaag Bezorgd echt een belangrijke driver is voor het afsluiten van een Select abonnement. Daarnaast willen we natuurlijk onze positie op de Nederlandse en Belgische markt verder verstevigen en daarbij zijn dit soort ‘coole features’ echt essentieel. We onderscheiden ons als bol.com daarmee ten opzichte van onze concurrenten. Om maar in onze eigen terminologie te blijven: ‘Je kan het met bol.com’.”