Bol.com grote winnaar tijdens The Best Social Awards

3 min.
7 juni 2018

Bol.com was gisteren de grote winnaar tijdens The Best Social Awards, de belangrijkste social media prijzen van Nederland. Wij sleepten de prijzen in de wacht in de categorieën Beste Merk en Beste Webcare. De jury omschreef ons als ‘gevat en brutaal, durft het randje op te zoeken en weet pakkend het publiek te bereiken. Daarnaast hebben ze een sterk community management’.

Wij spraken na de overwinning met Olav van Dam (Manager Social Media), lees het interview onder de foto.

Had je verwacht dat bepaalde posts zulke hits zouden worden?

Nee, je hoopt het wel natuurlijk. En bij sommige posts heb je ook heus wel een goed voorgevoel, maar dat voorgevoel is helaas geen garantie voor succes.

Waarom denk jij, als social media manager, dat we de awards verdienen?

Ik denk dat we het afgelopen jaar hebben laten zien dat social media in combinatie met een merk als bol.com gewoon heel erg leuk kan zijn. We bieden een stukje entertainment met als achterliggende gedachte dat men het merk bol.com ervaart als een tof merk.

De resultaten liegen niet, dus we zijn op de juisten knoppen aan het drukken. Al een heel jaar lang. Ook is het zo dat we niet zomaar leuke posts aan het bedenken zijn. De winkel speelt ook gewoon een centrale rol (er staat altijd een product of propositie centraal), waardoor je verhaal naar buiten toe ook gewoon klopt.

Waarom zet bol.com zo sterk in op social media?

Via social media zijn we in staat om heel veel mensen te bereiken voor relatief gezien weinig geld. Én het zijn uitstekende kanalen om extra in te zetten op humor en eigenzinnigheid, die (bol.com) waardes zijn gewoon perfect in combinatie met de redenen waarom social media gebruikt wordt.

Wat maakt dat bol.com onderscheidend is ten opzichte van andere genomineerden?

Het onderscheidende zit hem voor mij voornamelijk in de consistentie. We hebben niet maar 1 viral gehad het afgelopen jaar, maar echt een aantal. We zijn erom bekend geworden en het verzinnen ervan tot kunst verheven, inclusief het commenten. Dat we dit kunnen ligt aan de samenwerking met zowel het reclamebureau als de Social Hub intern. Het sluit zo goed op elkaar aan allemaal, ik heb nog niet eerder zo samengewerkt. En dat is denk ik de formule van het succes.

Wat zijn nog leuke projecten die je in de toekomst wil oppakken?

Facebook staat. Instagram, Twitter en Pinterest zijn next. We hebben te gekke plannen die we snel gaan uitrollen. Dus stay tuned! 😉

Benieuwd waar die magie ontstaat?