Van nature probeert bol.com het elke dag beter te doen. Bijna twintig jaar geleden pionierden we in een tijdperk waarin de maatschappij de weg naar online vond. Het bouwen aan de grootste online boekwinkel resulteerde in de grootste webwinkel van Nederland en België. Vandaag de dag is bol.com een snelgroeiend netwerk van zo’n 12 miljoen klanten, meer dan 2300 collega’s op kantoor in Utrecht en ontelbare leveranciers en winkeliers die via ons platform verkopen. Bol.com staat dus middenin de samenleving. En we voelen ons verantwoordelijk om daar een positieve bijdrage aan te leveren.

We geloven dat duurzaam leven de nieuwe werkelijkheid wordt. Daarom helpen we klanten een bewustere keuze te maken bij hun aankopen en zorgen we dat pakketbezorging een steeds beperkter effect heeft op het milieu. Ons doel? In 2025 moet winkelen bij bol.com klimaatneutraal zijn, wat betekent dat we onze directe voetafdruk terugbrengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket, en bieden we in elke relevante productcategorie duurzaam aanbod. Uit ervaring weten we dat we hiervoor nog veel stappen moeten zetten, maar we zijn ambitieus. Met de sector gaan we actief samenwerkingen aan en met ons netwerk zijn we in staat een duurzame toekomst dichterbij te halen.

Logistiek & Omgeving

Bij bol.com worden dagelijks duizenden artikelen besteld. Die willen we natuurlijk snel, efficiënt én zo duurzaam mogelijk bij onze klanten bezorgen. Zo willen we een inspirerende standaard zetten voor collega-ondernemers in de retail. Maar ook voor onze logistieke partners, met wie we volop samenwerken en kennis uitwisselen.

Met zijn allen staan we voor de grote opgave om ons grondstoffen- en energiegebruik en onze consumptie te verduurzamen. Ons doel? In 2025 wil bol.com de CO2-uitstoot per pakket terugbrengen tot 0.

Winkel & Assortiment

Bol.com wil klanten zo veel mogelijk keuze bieden. Daarom nodigen we leveranciers en ook andere winkeliers uit om hun artikelen aan ons miljoenenpubliek aan te bieden. Voorop staat dat klanten goed geïnformeerde keuzes kunnen maken. Ook ten aanzien van de herkomst, het productieproces en de milieu-impact van de diverse artikelen. Immers, net als wij hebben de meeste klanten hart voor de wereld en kopen ze liever artikelen die het milieu zo min mogelijk schade toebrengen en onder goede werkomstandigheden zijn geproduceerd.

Daarom helpen we onze klanten ook bij het maken van bewustere keuzes. Zo wordt het duurzame assortiment in onze winkels door middel van keurmerken herkenbaar en vindbaar. En streven we ernaar om in 2022 in elke relevante productcategorie een duurzaam aanbod te bieden.

Mens & Maatschappij

Bol.com is ervan overtuigd dat je het meest bereikt in je eigen leefomgeving. Daarom ondersteunen we graag lokale initiatieven, in Nederland en België. Soms met een financiële gift, maar veel liever door een directe, tastbare bijdrage te leveren. Handen uit de mouwen en gaan!

Waar wordt de samenleving beter van? Bol.com zoekt het antwoord in laagdrempelige ondersteuning, van kinderen en jongeren in achterstandsituaties tot mensen met een beperking. Soms betekent een financiële bijdrage dat een mooi initiatief toch door kan gaan. Maar veel liever doen we een beroep op de kennis, kunde én het enorme enthousiasme van onze ruim 1.800 collega’s. Daarbij ondersteunen we projecten die passen bij onze organisatie. Projecten die dus raakvlakken hebben met IT, innovatie, online en ondernemen.