In 1999 openden wij onze virtuele deuren als eerste online boekwinkel in Europa. Inmiddels zijn we met meer dan 2.300 bol.com’ers in Utrecht, die samen retail veranderen om het dagelijks leven van onze klanten makkelijker te maken. De facts:

 • 12 miljoen klanten in Nederland en België
 • Gemiddeld 3 miljoen bezoeken per dag op bol.com
 • Ruim 33 miljoen artikelen te koop
 • Ruim 6.500 bol.com afhaalpunten in Nederland en België
 • Ruim 39.000 verkooppartners
 • 50.000 m2 aan bol.com magazijn in Waalwijk

De 'typische' bol.com'er bestaat niet

Bij bol.com geloven we in de kracht van collega’s met verschillende competenties, persoonlijkheden en expertises. Zowel strategische denkers, als doeners die dingen uitproberen, zijn bij ons meer dan welkom.

Maar toch lijken we allemaal ook een beetje op elkaar. We doen het graag samen en zijn verbinders en teamdenkers. De bol.com’er heeft lef om nieuwe dingen te proberen en heeft een natuurlijk nieuwsgierigheid altijd te willen waarom we de dingen doen, zoals we ze doen èn durven dit te bekritiseren. We geven elkaar de ruimte om onszelf te zijn en fouten te maken, ervan te leren en door te gaan.

Daarbij zetten we niet alleen de grote innovatieve stappen. We gaan juist ook graag voor kleine stappen die een fundamenteel verschil maken voor onze klanten en partners.

Teams staan centraal

Om onze gezamelijk doel te bereiken, stellen we teams centraal. Binnen een team werk je autonoom aan een gezamenlijk doel en verantwoordelijkheid. Omdat we marktleider zijn, zijn nog niet alle paden bepaald of bewandeld. Samen met onze klanten en partners zetten wij de standaard; wat vandaag nieuw is, is morgen normaal!

Van het team vraagt dit ondernemerschap en flexibiliteit. Je bent tenslotte continu aan het bijsturen om het doel te behalen. Het hoeft dan ook niet in 1 keer goed te zijn, maar je moet er wel altijd van leren. Jullie dagen elkaar uit om het beste in elkaar en in jezelf naar boven te halen.

Wat is bol.com voor onze klanten

 1. Een deskundige winkel

  Waar je altijd kan vinden wat je zoekt en waar je ongekende keuze hebt in prijs, levertijd en soort artikel. Maar ook een winkel waar je geïnspireerd raakt, lekker kan rondneuzen en waar je advies kan vragen over een specifiek artikel.

 2. Een deskundige winkel die altijd dichtbij is

  Waar en wanneer jij wilt, kun je bij ons winkelen. Wij zijn altijd open en dichtbij. Bijvoorbeeld door onze app, de bol.com afhaalpunten en onze service. In Nederland en België is bol.com actief. Hierdoor hebben we focus en weten we precies wat er in de samenleving speelt (Sinterklaas wordt anders gevierd in Nederland dan in België), wat de retailmomenten zijn en de actualiteiten.

 3. Een deskundige winkel die altijd dichtbij is, met de kracht van een netwerk

  Wij bundelen onze krachten met andere ondernemers, om ons platform nog beter te laten aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Inmiddels geeft ons platform ruimte aan 39.000 verkopers, die onze winkel completer maakt.